Марокански муфлети
Необходими продукти:
- 500 грама брашно
- 9 грама суха мая
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка кашерна сол
- 225 милилитра топла вода
- 1/2 чаена чаша растителна мазнина
- масло и мед за гарниране
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа, към която прибавете маята, солта, захарта и топлата вода. Разбъркайте с ръце докато се получи гъста маса и омесете върху набрашнена плоскост. Полученото тесто разделете на равни по големина части, подредете в намазнена тава и покрийте с кърпа.
След втасване разточете с пръсти и запечете в сух тиган.
Първо сложете една кора, след запичане върху нея добавете втора. Обърнете и прибавете трета кора, а след готовност и четвърта.
По същия начин редувайте и останалите. Поднесете муфлетите топли, гарнирани с мед и масло, завити на две.
Да ви е сладко!
Източник: www.yourjstory.com
Снимки: mymignardise.fr; www.yourjstory.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Отслабване с мед и канела
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Палачинки без яйца
- Агаве
- Манука
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Обикновен маслен крем
Коментари към Марокански муфлети