Мармалад от шипки
Необходими продукти:
600 грама шипки
750 грама захар
вода
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете шипките, сложете ги в емайлирана тенджера и залейте с вода, която трябва да бъде 3 сантиметра над плодовете.
Поставете съда на котлона и варете на бавен огън до омекване, като отстраните образувалата се пяна.
След това намачкайте шипките и прецедете, за да се отдели излишната течност. Получената каша прокарайте през сито. Еднородното пюре върнете в тенджерата, налейте водата, в която сварихте плодовете, добавете захарта и нека мармаладът се приготвя на бавен огън до желаната гъстота.
Разпределете в бурканчета и затворете, докато сладкото е още горещо.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС ВИТАМИН C - 500 мг С ШИПКИ таблетки * 100
ЗОЯ ГОУС ПРИТИ МАСЛО ОТ БЪЛГАРСКА ШИПКА 50 мл
СЕВОА МАСЛО ОТ ШИПКА 50 мл
БИФАС УСПОКОЯВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КЪМ СУХА КОЖА 150 мл
КИДС ИМУНО БЕРИС таблетки * 30 ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И АРОНИЯ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Чай от шипка – ползи и противопоказания
- Шипково масло – състав, ползи за здравето и противопоказания
- Здравословни приложения на масло от шипки
- Пийте чай от шипка, ако страдате от чернодробно заболяване
- Шипка, Обикновена шипка, Див гюл, Див трендафил, Кучешка шипка
- Консумирайте чай от шипка против уринарна инфекция
- Как да се преборим със застоя на жлъчката при холестаза?
- Понички с вишнев мармалад
- Чили мармалад с ябълки
- Шипков чай с ябълка, мед и джинджифил
Коментари към Мармалад от шипки