Майонеза от авокадо с песто
Необходими продукти:
- 1 скилидка чесън
- 200 милилитра зехтин
- 1 щипка сол
- лимонов сок
- 1 авокадо
за пестото
- 1 скилидка чесън
- 20 грама прясна мента
- 40 грама кедрови ядки
- 50 грама настърган пармезан
- 10 супени лъжици зехтин
- щипка сол
Начин на приготвяне:
В блендер сложете прясната мента, чесъна, ядките, пармезана, солта и налейте зехтина. Пасирайте до получаването на еднородна смес.
Пресипете в купичка, измийте, подсушете каната на блендера и сложете в нея скилидка чесън, сол, лимонов сок и нарязано на парченца авокадо.
Налейте зехтина постепенно, не спирайте да бъркате докато не се сгъсти сместа. Комбинирайте двете смеси и разбийте отново до еднородност. Охладете и поднесете майонезата, намазана на филийка.
Да ви е вкусно!
Източник: www.elrecetariodemari.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Веган майонеза от нахут
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Сос песто от коприва и див чесън с пармезан
- Вегетарианска оризова майонеза с горчица
- Домашна майонеза със зехтин и горчица
- Чеснова майонеза със зехтин
- Здравословна веган майонеза
- Постна майонеза с орехи
- Домашна майонеза с печен чесън
Коментари към Майонеза от авокадо с песто