Лучени вързопчета на пара
Необходими продукти:
- 300 грама брашно
- 170 милилитра вода
- 2 грама суха мая
- 3 грама сол
за пълнежа
- зехтин за намазване
- шарена сол за поръсване
- 25 грама зелен или див лук
Начин на приготвяне:
Сложете брашното, смесено с маята върху чист плот, направете среда, в която изсипете водата, солта и замесете тесто. Разточете правоъгълна кора, намажете я със зехтин, поръсете с шарена сол и нарязан ситно зелен лук.
Внимателно навийте на руло и го разрежете. Вземете две по две от изрезките и ги сложете една върху друга.
С помощта на пръчица ги притиснете в средата и стиснете с пръсти, така че да придобие формичка.
Направете останалите по същия начин и подредете в съд за готвене на пара.
Загрейте вода, сложете хлебчетата отгоре и гответе в продължение на 20 минути. Охладете, поднесете и им се насладете.
Добър апетит!
Източник: bake-street.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЪД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА - MICRO STEAMER
КУХНЕНСКИ РОБОТ AGU BABY OCTOPY
Безплатна доставка за България!ТУИСТШЕЙК УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ХРАНА И СТЕРИЛИЗИРАНЕ 6 В 1 В ЧЕРЕН ЦВЯТ 78525
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Баница с лапад и сирене
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Обработка на храната на пара: същност, полза и вреда
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
Коментари към Лучени вързопчета на пара