Лучена пица с кайма и крема сирене
Необходими продукти:
- 200 грама брашно
- 7 грама суха мая
- 10 грама сол
- щипка захар
- 2 супени лъжици зехтин
- една чаена чаша топла вода
за плънката
- 3 глави лук
- 300 грама овкусена кайма
- сушена чубрица
- 1-2 супени лъжици топено сирене за мазане
- 1 скилидка чесън, нарязана ситно
- 150-200 грама настърган кашкавал
- 1 чаена лъжица масло
Начин на приготвяне:
В купа сложете сухите съставки, налейте водата и зехтина. Направете тесто, изчакайте да втаса и разточете блат.
Сложете го в тава, застлана с лист пергамент и го намажете с крема сирене, поръсете с чубрица и оставете настрана. Загрейте масло, запържете първо лука, нарязан на полумесеци, отцедете и го охладете.
Гарнирайте блата с него и запържете каймата. Прибавете и нея, след като изстине. Добавете нарязаната скилидка чесън, поръсете с кашкавал и изпечете пицата в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Източник: deliciousshots.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ИГРАЧКА - ПИЦА 77022
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ КОМПЛЕКТ ПРОДУКТИ ЗА ПИЦА 13974
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ - ПИЦА 10167
БИГДЖИГС ПИЦА С ДЪРВЕНИ ЕЛЕМЕНТИ BJ457
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
Коментари към Лучена пица с кайма и крема сирене