Лесни канелени бисквити
Необходими продукти
- 1 чаена чаша захар
- 1⁄2 чаена чаша краве масло
- 1 яйце
- 1 чаена лъжица ванилия
- 1 1⁄2 чаена чаша брашно
- 1 1⁄2 чаена лъжица канела
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1⁄4 чаена лъжица сол
- канелена захар
Начин на приготвяне
В голяма купа разбийте захарта и маслото. Добавете яйцето и ванилията и разбъркайте.
В друг съд смесете брашното, канелата, бакпулвера и солта. Добавете ги към сместа с маслото и разбъркайте добре, докато се получи гъсто тесто. Оставете го в хладилник за около 2 часа.
От готовото тесто оформете малки топчици и ги оваляйте в канелена захар, за да се покрият добре. Наредете ги в тава, върху намазнена хартия за печене.
Печете на предварително загрята до 180 градуса фурна, докато придобият златистокафяв цвят. Оставете готовите бисквити да изстинат, преди да поднесете. Да ви е сладко!
Източник: food.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г 4710
БИО ЧАЙ ЙОГИ ФИЛТЪР ВЕЧНО МЛАД * 17
БИОХЕРБА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ КАНЕЛА 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Отслабване с мед и канела
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Канелено дърво, Канела
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Полезни свойства на канелата
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Канелено масло
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
Коментари към Лесни канелени бисквити