Лесен ягодов мус
Ягодите са сред най-популярните плодове, които днес влизат в списъка със "суперхрани". Ароматни и вкусни, те са обичани от малки и големи. Със сочните плодчета се приготвят най-различни десерти, сладкиши, торти, алкохолни и безалкохолни напитки, а в Ягодовия Музей, намиращ се в Белгия (да, има такъв), може да откриете дори бира от ягоди. Няма да ви предлагаме да си правите плодово пиво, но ще ви дадем идея за приготвяне на ягодов мус с аромат на рози и мента. Разбира се, плодовете се съчетават прекрасно със сметана, затова сме я включили в рецептата, както и плътно крема сирене, което ще даде подходящата консистенция на десерта. С помощта на желето в състава всичко придобива завършен и съвършен вид.
За да приготвите ягодовия мус, са ви необходими:
- 2 листа ягодов желатин
- 300 милилитра гореща вода
- 150 грама нарязани ягоди
- 1 супена лъжица розова вода
- 1 чаена чаша сладкарска сметана за разбиване
- 190 грама крема сирене
- няколко пресни ягоди за украса
- ментови листенца за украса
Как се прави мусът от ягоди със сметана и крема сирене
Сложете желатиновите листа в купа и добавете горещата вода. Разбъркайте добре, за да се разтвори напълно желатинът и оставете да се охлади.
През това време сложете в блендер всички останали съставки, без тези за украсата, и разбийте до получаването на гладък крем. Комбинирайте двете смеси, разбъркайте и пресипете във форма по избор.
Охладете за 4-5 часа, извадете от формата и украсете с разполовени или цели ягодки и листенца мента. Разрежете, поднесете и с удоволствие хапнете.
Няколко съвета, които може да ви бъдат от полза при приготвяне на ягодовото желе
- Бихте могли да заместите ягодите с друг сезонен плод по ваш избор, важното е той да бъде пресен и мек, добре узрял и без твърда обвивка. Това е необходимо, за да може да се получи крем-ефектът след блендиране. Ако използвате твърди алтернативи, пюрето, което се получава след смилане, няма да бъде хомогенно и гладко.
- В случай ме не ви допада розовият аромат, заместете го с есенция според вкуса ви.
- Крема сиренето, което използвате за направата на плодовия десерт, трябва да бъде "чисто", без добавки, примеси и аромати, за да не повлияе на вкуса на крайния резултат.
Да ви е сладко!
chokolatpimienta.com
Снимки: chokolatpimienta.com; pixabay.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СТ. МОРИЦ АДВАНСТ КОРИГИРАЩ МУС АВТОБРОНЗАНТ MEDIUM 200 мл
ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл
КАФЕ МИМИ САПУН-МУС ЗА ТЯЛО С ЛИЧИ И НОНИ 110 мл
ОРГАНИК ШОП МУС ЗА ТЯЛО ВАНИЛИЯ И ОРХИДЕЯ 250 мл
АЛОКСИ МУС СЪС СИЛНА ФИКСАЦИЯ 196 мл
КАФЕ МИМИ САПУН-МУС ЗА ТЯЛО С МАНГО И КИВИ 110 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ягода – състав и ползи за здравето
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Ягода, Градинска ягода
- Трябва ли да режем мустачките на ягодите?
- Как да си отгледаме ягоди у дома?
- Ягодов шейк с банани
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Салата от краставици и ягоди със сирене и мак
- Ягодово сладко с мед (без варене)
Коментари към Лесен ягодов мус