Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Лесен сладкиш с лешников крем и пудра захар

Лесен сладкиш с лешников крем и пудра захар

Лесен сладкиш с лешников крем и пудра захар - изображение

Необходими продукти:


за блата

  • 4 яйца
  • 2 чаени чаши брашно
  • 2 супени лъжици натурално какао
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 200 грама кисело мляко
  • 1 чаена чаша олио

за крема

  • 100 грама фино смлени лешници
  • 100 грама масло
  • 150 милилитра сладкарска сметана
  • 100 грама крема сирене без сол
  • 100 грама шоколад
  • 1-2 капки есенция с вкус на лешник

за украсата

  • 30 грама шоколадови пръчици
  • пудра захар
  • няколко коктейлни черешки
  • листенца прясна мента

 

Начин на приготвяне:

 

Разделете белтъците и жълтъците в две отделни купи. Към белтъците прибавете захарта и разбийте с миксер до получаването на гъст крем. Разбийте жълтъците и към тях прибавете киселото мляко, бакпулвера, какаото, олиото и разбъркайте.

Сипете брашното, прибавете внимателно белтъчния крем и размесете. Изсипете сместа в застлана с лист пергамент форма за торта. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата за 40 минути. Охладете и го разрежете на две части.

В друг съд сложете сметаната, крема сиренето, маслото и разбийте. Прибавете разтопения, но не горещ шоколад, есенцията и смлените лешници. Разбъркайте крема и намажете средите на блатовете с него.

Слепете ги, глазирайте страните им и поръсете с пудра захар. Украсете с шоколадовите пръчици и пудрата захар. Разрежете и поднесете сладкиша, гарниран с няколко коктейлни черешки и листенца прясна мента.

Да ви е сладко!

Източник: www.valkicocina.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиБотаникаСнимкиЛайфстайлХранене при...ИсторияЛеченияДиетиАлтернативна медицинаЕ-тата в хранитеПроизводители