Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Лазаня със сьомга и спанак

Лазаня със сьомга и спанак

Лазаня със сьомга и спанак - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама филе от сьомга
  • 750-900 грама спанак
  • 1 глава лук
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 чаени чаши прясно мляко
  • 3 супени лъжици брашно
  • 300 грама заквасена сметана
  • няколко лъжички доматено пюре (за оцветяване)
  • 200 грама настърган кашкавал или приблизително количество
  • 12-15 сухи кори за лазаня
  • черен пипер и сол
  • зехтин или олио

 

Начин на приготвяне:

Ситно нарязания лук изпържете в мазнината до златисто, след което добавете спанака и 100 грама от заквасената сметана. Подправете с черен пипер и сол и приготвяйте до омекване.

Сьомгата нарежете на малки парчета и се заемете с направата на соса.

Разтопете 2 супени лъжици масло в тиган, прибавете 3 супени лъжици от брашното и бъркайте до изчезване на бучките. Тогава налейте 2 чаени чаши прясно мляко и сложете останалата сметана и малко доматено пюре. Бъркайте до еднородност, ще се получи гъста смес.

Подмажете първо с олио или зехтин подходяща форма, след това нанесете тънък слой сос, който трябва само леко да покрие дъното.

Сложете ред кори, върху него 1/3 от спанака с лука и сметаната, след това 1/3 от рибените парченца и продължете в същата последователност, оформяйки 3 пласта. Залейте всичко със соса, поръсете с кашкавал (предварително настърган) и изпечете лазанята до готовност (приблизително 40 минути са необходими). Добре е да поставите съда на най-долното ниво на фурната, а тя да бъде сгорещена преди това при 200-220 градуса.

лазаня

Добър апетит!

Източник: koolinar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияХранене при...Здравни съветиДиетиСнимкиНовиниБотаникаЛайфстайл