Кюфтета от черен боб с киноа и чесън
Необходими продукти:
- 3 чаени чаши черен боб от консерва, изплакнат и отцеден
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 чаена лъжичка чили на прах
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1/2 чаена лъжичка пушен червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- кората и сока от 1 лимон
- 2 чаени лъжички чили сос
- 1 1/4 чаена чаша киноа, сварена
- 1 яйчен белтък
Начин на приготвяне:
- Отделете 1/4 чаена чаша от черния боб и го заделете настрана.
- Смесете в блендер останалия боб, лука, чесъна, подправките, лимоновия сок, настърганата лимонова кора и чили соса и пасирайте до грубо пюре.
- Прехвърлете сместа в купа и добавете заделения черен боб, сварената киноа и яйчния белтък. Разбъркайте добре до образуването на "тесто".
- Оформете 6 кюфтета и ги охладете за минимум 30 минути.
- Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерен огън и разпределете кюфтета.
- Печете ги в продължение на 3-5 минути от всяка страна.
- Поднесете кюфтетата от черен боб топли, гарнирани със свежа салата.
Приятен апетит!
Снимки: goodlifeeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Кюфтета от киноа и булгур с пармезан
- Кюфтета от нахут и булгур
- Кюфтета от боб и нахут
- Кюфтета от боб и картофи
- Кюфтета от леща и кускус в доматен сос с чесън
- Кюфтета от нахут с чесън и магданоз
- Пикантни кюфтенца с нахут и спанак в доматен сос с къри
- Кюфтенца от патладжан и нахут
- Кюфтета с грах и печурки
- Пикантни кюфтета от грах
Коментари към Кюфтета от черен боб с киноа и чесън