Кюфтенца от леща с апетитно босилеково песто
Необходими продукти:
За кюфтенцата:
- 2 чаени чаши сварена леща
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 4 белтъка /или 2 яйца/, разбити с вилица
- 1/2 чаена чаша кисело мляко
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица прясна мащерка, нарязана на ситно
- 1 чаена чаша галета
- 1/4 чаена лъжичка сол
- прясно смлян черен пипер
За босилековото песто:
- 1/4 чаена чаша кедрови ядки
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1 чаена чаша пресен босилек
- 2 супени лъжици пармезан
- 2 супени лъжици вода за разреждане
Начин на приготвяне:
- Пасирайте лещата и чесъна в блендер до гладка консистенция. Прехвърлете сместа в голяма купа.
- Добавете яйцата, киселото мляко, пармезана, магданоза, мащерката, солта и черния пипер. Разбъркайте добре.
- Прибавете галетата, разбъркайте и оставете сместа да престои минимум 15-20 минути.
- Използвайте 1 супена лъжица, за да оформите кюфтенца с приблизително еднаква големина.
- Леко подмажете тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Добавете кюфтенцата и ги запечете в продължение на 15-20 минути, като ги обръщате периодично. Отдръпнете от котлона.
- Смесете съставките на босилековото песто в блендер и пасирайте до гладка и кремообразна консистенция. Добавете малко вода или лимонов сок, ако желаете да го разредите.
- Поднесете кюфтенцата от леща горещи, гарнирани с апетитното босилеково песто.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Яхния с коприва и леща
- Бобови култури
- Леща
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Къри с червена леща, нахут и спанак
- Яхния от сладки картофи и червена леща
Коментари към Кюфтенца от леща с апетитно босилеково песто