Козуначени кифлички със стафиди и ванилия
Необходими продукти:
500 грама захар
100 грама сурова мая
600 милилитра прясно мляко
13 яйца
2 килограма брашно
400 грама масло
2 лимона
1/2 супена лъжица сол
стафиди
ванилия
Начин на приготвяне:
Смесете маята с малко от захарта и от брашно, залейте с млякото, разбъркайте добре и оставете на топло място, за да ферментира. През това време изсипете останалата захар в купа и към нея прибавете яйцата едно по едно, бъркайки след всяко старателно. Размекнатото масло "разтрийте" заедно с част от брашното, към маята добавете разбитите яйца и останалото брашно, солта. Замесете тесто. Месете, докато спре да лепи по ръцете ви и не остава по съда. Сложете го в голяма купа, поръсете с брашно, покрийте с кърпа и оставете на топло място, за да втаса. Задължително два пъти премесете тестото. При второто премесване сложете ванилията, сока от лимоните и стафидите. Отново трябва да втаса и следва да оформите кифлички, рулца или други форми... Подредете ги в подмазана с мазнина тава, намажете ги с разбито яйце и изпечете в предварително загрята фурна.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СВЕЩ ВЕЛИКДЕНСКО ЗАЙЧЕ IEP-140
НовСВЕЩ ВЕЛИКДЕНСКО АГНЕ OITA-90MM
НовАНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
АВЕН ДЕРМАБСОЛЮ НОЩЕН БАЛСАМ 40 мл
ПРОМОЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА UNPLUGGED 80 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Великден - традиции и обичаи
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
- Знаем ли всичко за Великден?
- Консумацията на стафиди регулира нивата на кръвната захар
- Ванилия
- Интересни техники за боядисване на великденски яйца
- Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
- Великденски курабийки със стафиди и канела
Коментари към Козуначени кифлички със стафиди и ванилия