Кифлички с канела и джинджифил
Необходими продукти:
20 грама прясна мая
150 милилитра прясно мляко
110 грама захар (50 грама от тях са за тестото)
350 грама брашно
55 грама масло
1 яйце
сол
1 чаена лъжица настърган джинджифил
1 супена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото и в него разтворете маята, добавете 2 супени лъжици брашно и около 25 грама захар. Оставете сместа на топло място, докато се образува "шапка".
Към останалото брашно прибавете сол, 25 грама захар, настъргания джинджифил, готовата смес с маята, разтопеното масло и разбитото яйце. Замесете еластично тесто, покрийте съда с найлоново фолио и оставете за час.
След това разточете пласт с дебелина 0,5 сантиметра и от него изрежете кръгчета с диаметър 6 сантиметра. Подредете така, че да се застъпват едно за друго (всяко да покрива част от следващото). Навийте руло и разрежете през средата. Трябва да се получат "цветя" (или оформете по ваш избор). Оставете ги за 20 - 25 минути, намажете с яйце и поръсете със смес от захар и канела.
Изпечете ги във фурната при 175 градуса в продължение на 20 - 25 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЗЛАТНО МЛЯКО прах 125 г
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ пастили * 10
АРТЕМИС БИО ЧАЙ РОЙБОС ПОРТОКАЛ филтър * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР ГЛЮКО ГРИКА * 60
БИОХЕРБА ЗЛАТЕН МЕД В БИО ПЧЕЛЕН МЕД 280 г
ОЛ НУТРИШЪН РЕДОКС ХАРДКОР капсули * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Отслабване с мед и канела
- Как да си засадим джинджифил?
- Как да използваме джинджифила за отслабване
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Противопоказания и странични ефекти на джинджифила
- Канелено дърво, Канела
- Отгледайте джинджифил у дома в 4 стъпки
- Соленки Бебета
- Полезни свойства на канелата
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
Коментари към Кифлички с канела и джинджифил