Кашкавалки с масло и магданоз
Необходими продукти:
280 грама брашно
230 милилитра негъсто кисело мляко
400 грама кашкавал
60 грама масло
1 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
2 чаени лъжици набухвател
1/2 чаена лъжица сода
черен пипер на вкус
сух магданоз на вкус
жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Смесете сухите съставки, към тях прибавете маслото, което сте извадили от хладилника и ги стрийте заедно, за да се получат трохи.
Настържете кашкавала, изсипете го при трохите, постепенно прибавете киселото мляко, замесвайки тесто.
Ако се получи лепкаво, използвайте още малко брашно, но не прекалявайте.
Разстелете го върху плота в кръг с дебелина на пласта около 2 сантиметра.
Разрежете на 10 - 12 триъгълника.
Подредете ги в съд, чието дъно сте застлали с хартия за печене или подмажете с олио/масло.
Намажете повърхността с разбит жълтък, смесен с вода в съотношение 1:1.
Изпечете до зачервяване при 200 градуса (около 20 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ВИРУМИН ДЕХИДРО ФИЛТЪР * 120
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС филтър * 25 MT1425
ПРОМОПЕДИАКИД ВИТАМИНИ И ОЛИГОЕЛЕМЕНТИ сироп 125 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА МАГДАНОЗ + ХРОМ 50 мл
НовАМРИТА ЕКСФОЛИРАЩА КРЕМ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С МАГДАНОЗ ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Обикновен маслен крем
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Отглеждане на магданоз
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Коментари към Кашкавалки с масло и магданоз