Кашкавалени питки със зелен лук
Необходими продукти:
100 грама зелен лук
50 грама кашкавал
100 грама брашно
2 яйца
1 супена лъжица олио
сол и черен пипер на вкус
масло за подмазване на съда
заквасена сметана за поднасяне
Начин на приготвяне:
Нарежете зеления лук, поръсете със сол и намачкайте леко. Кашкавала настържете,
яйцата разбийте с вилица. Смесете подготвените продукти и към тях прибавете олиото,
брашното, сол и черен пипер на вкус. От полученото тесто оформете питки, подредете ги в
подмазана с масло тава и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна по 5 -
10 минути от всяка страна. Ако предпочитате, изпържете.
Поднесете със заквасена сметана.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Великденски заек от хлебни питки с пълнеж
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Кашкавалени питки със зелен лук