Кафе по арабски
Необходими продукти:
1/2 литра вода
3 ч. л. натурално кафе (може за промените количеството според предпочитанията ви)
3 ч. л. захар
1/4 ч. л. смляна канела
1/4 ч. л. смлян кардамон
1/2 ч. л. ванилин
Начин на приготвяне:
Изсипете захарта на дъното на джезве и сложете на котлона, оставете така, докато захарта не придобие кафеникав оттенък. Налейте водата (може да използвате вряща), за да не чакате карамелът дълго време да се разтопи. Смесете кафето и подправките, изчакайте водата да заври и свалете съда от огъня. Сложете кафето, отново поставете на котлона, нека кипне, но не варете. Ако се придържате към традициите, следва да прецедите. Разлейте в чаши и поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОПТИАТ СКРАБ ОТ КАФЕ "КОПРИНЕНА ВАНИЛИЯ" 90 гр.
ОПТИАТ СКРАБ ОТ КАФЕ "КОПРИНЕНА ВАНИЛИЯ" 220 гр.
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ INVITATION 200 мл
ДОРАЛ ТОАЛЕТНА ВОДА BLACK LIGHT ЗА ЖЕНИ 100 мл
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО ПАЧУЛИ И ВЕТИВЕР 250 мл
ФИТНЕС КАФЕ АНТИОКСИДАНТ мляно 250 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Отслабване с мед и канела
- Интересни факти за кафето, които може би не знаете
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Канелено дърво, Канела
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Ванилия
- Как да си захванем кафеено дръвче от 1 зрънце кафе?
- Защитете растенията от охлювите с утайка от кафе
- Полезни свойства на канелата
Коментари към Кафе по арабски