Картофени рулца с гъби и лук
Необходими продукти
За тестото:
300 грама брашно
250 грама преварена вода
4 средни картофа
1 супена лъжица захар
щипка сол
олио за пържене
За плънката:
250 грама гъби
2 глави лук
1 яйце (за намазване на рулцата - по желание)
1 чаена лъжица мая
50 грама масло
Начин на приготвяне:
Обелете и сварете картофите до готовност в подсолена вода. Намачкайте ги на пюре и подсолете на вкус. Оставете да се охладят малко.
Налейте топла вода в купа, сложете в нея маята, захарта, щипка сол и разбъркайте хубаво.
След това добавете намачканите картофи и размекнатото масло. Отново разбъркайте всичко и постепенно сложете брашното.
Замесете еднородно тесто, което не се лепи по ръцете.
Оставете го да втаса на топло място за около час.
През това време направете плънката.
Нарежете гъбите на ситно, лука - на малки кубчета.
Задушете ги до готовност в олио и оставете да изстинат.
Поръсете с брашно кухненския плот и върху него разточете тестото, оформяйки правоъгълник с дебелина около 5 милиметра.
Разпределете част от гъбите от единия край, навийте руло и отрежете с ножа (виж снимката).
След това нарежете рулцето на 5-7 еднакви парчета.
По същия начин процедирайте с останалите тесто и плънка.
Подредете рулцата в тава, чието дъно сте покрили с пергамент, намазан с олио.
Намажете повърхността им с разбито яйце или с масло и изпечете в загрята до 200 градуса фурна за около 20 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Гъби портобело
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Пържени гъби със сметана и лук
- Картоф
Коментари към Картофени рулца с гъби и лук