Картофена салата с яйца, бекон и майонеза
Необходими продукти:
5-6 средни картофа
5 яйца
3-4 ивици бекон
50 грама орехи по желание
3 супени лъжици майонеза
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и яйцата до готовност, обелете ги и нарежете на кръгчета.
Бекона нарежете на ситно и изпържете до златисто. Извадете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Смесете в салатиера картофите и яйцата, прибавете бекона и натрошените орехи (може и без тях), сложете малко майонеза и разбъркайте. Оставете салата да престои около час, след това поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Великденска салата с картофи и яйца
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с маслини
- Салата Диня с домати, краставици и пилешко
- Многопластова салата Таралеж (от сварени картофи, гъби, маслини и кисели краставички)
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Картофена салата с печени чушки и шунка
Коментари към Картофена салата с яйца, бекон и майонеза