Карамелени сладки с бял шоколад
Необходими продукти
За основата:
200 грама пясъчни бисквити
25 грама масло
За карамела:
150 грама масло
150 грама кафява захар
400 милилитра кондензирано мляко
За глазурата:
250 грама бял шоколад
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите и ги смесете с маслото. Разбъркайте добре и разпределете сместа равномерно по дъното на форма (диаметър 20 см), заравнете повърхността. Приберете в хладилника за 20 минути. През това време на бавен огън разтопете маслото със захарта. Когато захарта се разтопи напълно, прибавете кондензираното мляко и изчакайте да кипне. Свалете от котлона и нека сместа се охлади. Разпределете карамела върху основата от бисквити, заравнете и залейте с разтопения бял шоколад. Приберете десерта в хладилника за няколко часа. Нарежете на парчета.
Поднесете карамелените сладки с чай.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Хрупкави овесени крекери с орехи
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Морковени сладки с орехи и канела
- Бисквити от овесени ядки и банани
Коментари към Карамелени сладки с бял шоколад