Карамелени медени бонбони
Необходими продукти:
- 300 грама захар
- 120 грама мед
- 120 грама масло
- 250 милилитра пълномаслена сметана
Начин на приготвяне:
Смесете захарта и меда в съд и поставете на огъня. Изчакайте да заври и варете до получаването на кехлибарен цвят (около 7-10 минути). Започнете да добавяте на части маслото на стайна температура, след това налейте и горещата сметана. Варете до нужната консистенция. За да прецените дали сте достигнали желаната гъстота, направете следното: капнете 2 капки от сместа върху студена повърхност, нека изстине и вижте дали консистенцията ви устройва.
Застелете тава или поднос с хартия за печене, която добре сте подмазали с мазнина (в противен случай бонбоните ще залепнат). Излейте сместа и нека изстине, но не напълно. Докато е още мека, разрежете на квадратчета и тогава оставете да се охлади изцяло.
Да ви е сладко!
Коментари към Карамелени медени бонбони