Карамелени бутерки с орехи
Необходими продукти:
220 грама бутер тесто
1 чаена чаша карамелен топинг
100 грама орехи (или пеканов орех)
25 грама масло
Начин на приготвяне:
Смелете орехите.
Сложете маслото във форма с размери 33 х 22 сантиметра и поставете във фурната, за да се разтопи при 190 градуса.
След това поръсете дъното на съда с орехите и върху тях разпределете карамеления топинг. Разбъркайте старателно.
Тестото навийте на руло (дългата страна), което разрежете на 12 парчета. Подредете ги в тавата с "шева" надолу и изпечете за 20-25 минути (градусите да останат 190).
Готовите бутерки извадете от тавата, обърнете с карамелената част нагоре и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Сладки бутер сълзички с канела
- Бутерки с крема сирене и боровинки
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
- Вити бутерки с крема сирене и шоколад
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
Коментари към Карамелени бутерки с орехи