Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Канелони с кайма, лапад и спанак с доматен сос и кашкавал

Канелони с кайма, лапад и спанак с доматен сос и кашкавал

Канелони с кайма, лапад и спанак с доматен сос и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 10-15 броя канелони
  • 3 стръка пресен лук
  • 3-4 листенца пресен джоджен
  • 300 грама кайма, овкусена
  • 1 връзка лапад
  • 1 връзка спанак
  • 5 меки домата
  • 2 стръка босилек
  • 1 стрък пресен риган
  • 150 грама настърган кашкавал
  • 50 милилитра доматен сок
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • сол, черен пипер, зехтин

 

Начин на приготвяне:

 

В тенджера налейте вода, подсолете я и бланширайте канелоните до омекване. Отцедете ги, охладете и оставете настрана. Сгорещете мазнина и запържете лука, нарязан на ситно, каймата, лапада, спанака и джоджена.

Охладете сместа и напълнете канелоните с нея. Подредете ги в намазнена тавичка. В друг съд сложете нарязаните ситно домати, босилек и риган. Подправете със сол, черен и червен пипер. Разбъркайте и налейте доматения сок.

Оставете сместа да къкри на слаб огън за 10-15 минути и гарнирайте пастата с нея. Поръсете с кашкавала и запече в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете канелоните топли, поръсени с пресни подправки по избор.

Добър апетит!

Източник: www.cordobatimes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноИсторияЗдравни съветиБотаникаХранене при...ДиетиСнимкиНовиниЛайфстайл