Канелен кекс на рулца със захарна глазура
Необходими продукти:
- 10 грама канела за поръсване
- 2 супени лъжици кафява захар
- 5 яйца
- 2 чаени чаши брашно
- 10 грама бакпулвер
- кората на един портокал
- 1 чаена чаша и половина захар
- щипка сол
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 5 грама канела
- 200 грама кисело мляко
- 2 ванилии на прах
за глазурата
- 200 грама пудра захар
- 60 грама разтопено масло
- 1 ванилия на прах
Начин на приготвяне:
Във форма за кекс поръсете със захарта и канелата. В друг съд разбийте яйцата, заедно със захарта и ванилията. В купа сложете брашното, прибавете киселото мляко, солта, бакпулвера, настърганата портокалова кора, канелата, ванилията и маслото.
Комбинирайте смесите и бъркайте докато получите гладко тесто. Застелете тава с лист пергамент, напълнете пош с част от сместа и шприцовайте охлювчета. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 10 минути, колкото да се втвърдят.
Охладете и подредете рулцата около стените на кексовата форма. Изсипете останалата смес, намалете температурата на 180 и допечете до готовност. Охладете и обърнете кекса. Смесете в купичка пудрата захар, маслото и ванилията. С получения крем глазирайте кекса, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Източник: www.katherinemartinelli.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечен кокосов кекс
- Бърз кекс с мак, орехи и стафиди
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Портокалов кекс с шоколадови парченца
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Шоколадов кекс с ябълково пюре и малиново сладко (без яйца)
Коментари към Канелен кекс на рулца със захарна глазура