Как да си направим домашно масло
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пълномаслена сметана /heavy cream/
- 1/4 чаена лъжичка морска сол /по желание/
Начин на приготвяне:
- Изсипете сметаната в дълбока купа и я разбийте с миксер на средно висока скорост за около 8-10 минути.
- Ще забележите, че постепенно започват да се отделят по-твърди жълти частици.
- Прецедете отделилата се течност през фина цедка.
- Използвайте ръцете си, за да "изстискате" останалата излишна течност от маслото.
- Ако искате да направите солено масло, добавете 1/4 чаена лъжичка морска сол и разбъркайте добре.
- Прехвърлете в чист стъклен буркан с херметическо затваряне.
- Съхранявайте домашното масло в хладилник за не повече от 5 дни.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ЗОЯ СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл
КОКОСОВО МАСЛО ПРЕМИУМ 300 мл NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Обикновен маслен крем
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Профитероли
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Сос грейви с лук и масло
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Маслени соленки с кашкавал и мащерка
Коментари към Как да си направим домашно масло