Кайсиев сос
Необходими продукти:
кайсии (може и сушени)
ликьор (или вино)
захар
Количеството на продуктите определяте сами, в зависимост от предпочитанията ви.
Начин на приготвяне:
Отделете костилките, залейте ги с вода, сложете захар и сварете сироп. Прецедете сиропа, с него полейте плодовете и сложете да се сварят. След това прецедете, към получената маса прибавете вино или ликьор и оставете да заври.
Сосът се поднася студен или топъл към различни сладки ястия и десерти.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Сос Бъфало
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сушени кайсии - ползи за здравето
- Консумирайте сушени кайсии против запек
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Салатен дресинг Цезар с аншоа и пармезан
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Кайсиев сос