Зрази с плънка от бекон и моцарела
Необходими продукти:
400 грама кайма
1 глава лук
2 яйца (1 за каймата и 1 за панировката)
5 супени лъжици галета (2 от тях за каймата, останалото - за овалване)
1 чаена лъжица сух босилек
2 скилидки чесън
подправки на вкус
6 ивици сурово пушен бекон
100 грама моцарела
2 супени лъжици брашно за овалване
4 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Овкусете каймата със ситно нарязания лук, подправките и сложете 1 яйце. Добавете намачкания чесън, босилека, галетата.
Омесете добре.
Моцарелата нарежете на 6 парчета.
Увийте всяко в бекон.
Разделете каймата на 6 равни части, с мокри ръце направете плоски основи, с които облечете сиренето в бекона.
Така приготвените зрази покрийте с брашно,
потопете в яйце
и завършете панировката с галета.
Изпечете ги в тиган с малко олио до златисто.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Пълнени хлебчета с бекон, зелен лук и кашкавал
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
Коментари към Зрази с плънка от бекон и моцарела