Златисти банички с кашкавал и сусам
Необходими продукти:
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша брашно
80 грама масло
120 грама настърган кашкавал
3 яйца
мъничко сол
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджера, поставете на котлона и добавете маслото.
Изчакате, докато маслото се разтопи и млякото заври.
Изсипете брашното, намалете котлона до минимум и бързо забъркайте тесто.
Принципът е същият като това за еклери. Получава се като на снимката. След няколко минути започнете да добавяте едно по едно яйцата. Може да разбъркате с миксер. Сложете щипка сол и настъргания на едро ренде кашкавал. Загребвайте с чаена лъжичка от сместа и разположете в тава на известно разстояние една от друга бъдещите кифлички. Това количество тесто е достатъчно за направата на около 20 - 25 броя. Съдът, който използвате, намажете с масло или застелете с хартия за печене. Поставете закуските във фурна, загрята до 200 градуса. През първите 15 минути не отваряйте фурната. Когато кифличките се зачервят, може да започнете постепенно да намалявате температурата.
Ако желаете, преди да сложите кифличките да се пекат, поръсете ги със сусам или слънчогледови семена.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ИЗБЕЛВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 100 мл
ФИТОМЕР ЦИФОЛИЯ ПОЧИСТВАЩ КРЕМ 150 мл
ВЕЛЕДА БЕБЕШКИ ХИДРАТИРАЩ КРЕМ С НЕВЕН 75 мл
ХЕРБИС БАЛСАМ ЗА ЗДРАВА КОСА И СКАЛП 200 мл.
МАКЕДА БОТАНИКС ОЛИО ПРИ КОСОПАД 30 мл
ОЙСТЕР КУТИНОЛ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Сусам
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепта за домашен сусамов тахан
- Банички със сирене
- Баница с лапад и сирене
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- С една лъжица сусамово масло на гладно ще излекувате гастрита или язвата си
Коментари към Златисти банички с кашкавал и сусам