Зеленчуково рагу на фурна в доматен сос с чесън
Необходими продукти:
2 картофа
1 - 2 моркова
1 - 2 глави лук
2 скилидки чесън
1 чаена лъжица захар
1 връзка магданоз
2 стръка целина
1 чушка
150 грама гъби
2 супени лъжици доматено пюре
500 милилитра вода
сол и подправки на вкус
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и нарежете лука на ситно, изпържете го в зехтина. Измийте гъбите, нарежете и тях и ги прибавете към лука. Овкусете със сол, подправки по избор и нека всичко се пържи в продължение на 6 - 8 минути.
Обелете картофите, нарежете ги на едри парчета или на кубчета. Сложете ред от тях на дъното на подходящ съд (може да използвате гювеч или гювечета). Върху картофите разпределете слой моркови, нарязани на кръгчета, следва гъбената смес, нарязаните чушки и целината.
В отделен съд направете сос от водата, доматеното пюре и брашното. Прибавете към него намачкания чесън, захарта и с получената смес залейте зеленчуците.
Поставете рагуто във фурната и нека се приготвя при 180 градуса в продължение на около час. Накрая поръсете с накълцан на ситно магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКА ГРИЙНС саше * 10
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
ИСО ДЕТСКИ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ - ЗЕЛЕНЧУЦИ KRU11207
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОБАРБЕЛ ДРЕКСЕЛ ПРИ БОЛКА И СКОВАНОСТ таблетки * 150
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
- Вижте как и къде растат плодовете и зеленчуците, преди да бъдат откъснати
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да отглеждаме зеленчуци без химикали?
- Зеленчукова салата с булгур и ароматен чеснов сос
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
- Засадете в градината си цветя, които спират вредителите
Коментари към Зеленчуково рагу на фурна в доматен сос с чесън