Зеленчуково предястие с гъби и царевица
Необходими продукти:
1 глава червен лук
2 големи печурки
1 стрък целина
1 червена сладка чушка
1 чаена чаша замразена царевица
1 супена лъжица каперси
1 супена лъжица доматен сок или настърган домат
копър по желание или други зелени подправки на вкус и по избор
сол
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, гъбите, целината и чушката на парчета с приблизителна големина като размера на царевичните зърна. Копъра накълцайте ситно.
В нагорещеното олио изпържете лука, гъбите, целината и копъра. Добавете царевицата и чушката, затворете съда с капак и нека всичко се задушава в продължение на 5 минути. Тогава сложете каперсите, доматения сок и подсолете на вкус. Минута по-късно поръсете с нарязаните зелени подправки и може да свалите съда от котлона.
Вариант е да приготвите без мазнина на фурна. За целта смесете продуктите в тава, налейте половин чаша вода и поставете във фурната при температура от 180 градуса за 20 минути (до готовност на царевицата).
Добър апетит!
Снимка: russiakitchen.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА РЯЗАНЕ BJ473
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна виолетка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Пържени гъби със сметана и лук
- Алкална диета
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Ливаден пачи крак
- Гъби портобело
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Свинско с гъби в сметана
Коментари към Зеленчуково предястие с гъби и царевица