Зеленчуково предястие със сос пармиджано
Необходими продукти:
1 голям патладжан
2 тиквички
7 чери домата
1/2 чаена лъжица риган
сол на вкус
200 грама моцарела
30 грама пармезан
200 милилитра течна сметана
100 грама кашкавал
1 супена лъжица олио
1 глава лук
3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Патладжана и едната тиквичка нарежете на кубчета, а втората тиквичка - на слайсове с дебелина около 5 милиметра. Настържете кашкавала.
Подмажете с олио подходящ съд, застелете с пергамент, който също намазнете. Разпределете на слоеве част от нарязаните на кубчета тиквичка и патладжан, подсолете и поръсете със смес от настърганите моцарела и кашкавал (половината от тях).
Следват риганът и накълцаните скилидки чесън, останалите зеленчуци, изпържения лук, отново сирена и най-отгоре подредете чери доматите, разрязани на две.
Изпечете комбинацията в продължение на около 50 минути, след което оставете да се охлади малко.
През това време изпечете слайсовете тиквички върху грил тиган, подмазан с олио.
Към сметаната добавете пармезана и поставете на бавен огън, подправете със сол и смлян черен пипер и приготвяйте соса до желаната от вас гъстота.
Нарежете зеленчуковата запеканка на квадрати. Сложете две ивици тиквички на кръст и в средата поставете парче зеленчуци, което увийте в резените тиквички.
По този начин пригответе и останалото количество от подготвените продукти.
Украсете предястието с чер домати, зелени подправки и поднесете със соса.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Зеленчукова запеканка с извара
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
Коментари към Зеленчуково предястие със сос пармиджано