Захаросан джинджифил
Необходими продукти:
200 грама пресен корен джинджифил
200 грама захар на пясък
2,5 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
Обелете джинджифила, нарежете го на парчета - кръгли или продълговати. Сложете го в подходящ съд и залейте с вода, колкото да се покрие напълно. Нека се вари в продължение на 40 - 60 минути (докато омекне).
През това време направете сироп. Разтворете захарта във водата и сложете да кипне.
Отцедете останалата течност от готовия джинджифил с помощта на гевгир. Може да я използвате за направата на чай, например, но е необходимо да се разреди с вода в съотношение 1:1 (може и повече вода да използвате), защото отварата е остра.
Изсипете джинджифила в сиропа и варете на силен огън, докато коренът попие сладостта и стане прозрачен. След това внимателно (горещ е) оваляйте парчетата в захар на пясък и подредете върху хартия, за да се изсушат.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Колко грама захар да ядем на ден
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Билки и натурални продукти за облекчаване синдрома на карпалния тунел
- Видове захар и тяхното приложение
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Агаве
- Как да си засадим джинджифил?
- Противопоказания и странични ефекти на джинджифила
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Как да използваме джинджифила за отслабване
Коментари към Захаросан джинджифил