Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Заек с тъмна бира, ориз и гъби на фурна

Заек с тъмна бира, ориз и гъби на фурна

Заек с тъмна бира, ориз и гъби на фурна - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм заешко месо, нарязано на порции
  • 1 глава лук, нарязана ситно
  • 300 грама пресни печурки
  • 1 и 1/2 чаена чаша ориз
  • 5 чаени чаши бульон от варенето
  • сол, черен пипер
  • 1-2 дафинови листа
  • 50 милилитра тъмна бира
  • 60 грама масло

 

Начин на приготвяне:

 

В тенджера налейте вода толкова, колкото да покрие месото и подсолете. Сварете заешкото, прецедете бульона и оставете настрана.

В тенджера или тиган сгорещете маслото, запържете лука и гъбите, прибавете месото и задушете за 10 минути. Добавете ориза, бульона, бирата, дафиновия лист и разбъркайте.

Пресипете ястието в тава, загрейте фурната на 200 градуса и запечете до готовност. Охладете, разсипете порции и поднесете. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Добър апетит!

Източник: www.valkicocina.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноЛайфстайлБотаникаЗдравни съветиИсторияХранене при...ДиетиНовини