Задушено телешко в сос от горчица
Необходими продукти:
300 грама телешко месо
1 сладка чушка
1/4 чаена чаша готварска сметана с масленост 10%
1 супена лъжица дижонска горчица
3-4 супени лъжици майонеза
50 грама масло
4-5 стръка копър, босилек, магданоз
сол, смлян черен и червен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте месото, подсушете го и натрийте със сол и смлян черен пипер. След това изпържете до златисто в нагорещено олио, прибавете нарязаната на сламки чушка. 2-3 минути по-късно залейте със сос, направен от сметаната, майонезата и горчицата. Оставете телешкото да се задушава, докато омекне.
Разтопете маслото и го разбийте заедно със зелените подправки с помощта на блендер. Подсолете на вкус.
Поднесете месото, полято с ароматния сос и украсено с парченца пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Снимка: uzhin.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Телешко месо с броколи и сос
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Чили кон карне с царевица
- Пикантно телешко рагу
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Задушено телешко със зеленчуци и картофено пюре
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
Коментари към Задушено телешко в сос от горчица