Задушени тиквички в сметана с чесън и копър
Необходими продукти:
3 килограма тиквички
220 грама заквасена сметана с масленост 20%
100 милилитра олио
25 грама копър
чесън на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на малки кубчета (може предварително да обелите, ако предпочитате). Задушете ги за 20 минути в олиото.
10 минути след началото на термичната обработка подсолете и добавете сметаната. Разбъркайте и пет минути по-късно сложете скилидки чесън на вкус.
Подправете готовото ястие с копър и поднесете.
Добър апетит
Снимка: calorizator.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Рецепти за хрупкави пържени тиквички
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
Коментари към Задушени тиквички в сметана с чесън и копър