Задушени картофи с бели гъби и боб
Необходими продукти:
8 - 10 средни картофа
2 моркова
2 чаени чаши консервиран червен боб с доматен сос
100 грама сушени бели гъби
сол и подправки на вкус (индийско орехче, майорана, куркума и други)
30 милилитра соев сос
масло/олио
Начин на приготвяне:
Изпържете нарязаните на кубчета моркови в масло, добавете куркумата, след това соевия сос.
Идва ред на гъбите, които предварително сте накиснали във вода и нарязали на парчета. Пържете няколко минути, сложете индийско орехче и майорана. Накрая изсипете консервирания боб заедно с доматения сос.
Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета. Добавете ги към останалите продукти и налейте вода (количеството й да покрие съдържанието на съда). Затворете с капак и оставете ястието да се задушава до готовност. Добре е картофите да се разварят леко, за да може бульонът да стане гъст.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Гъби портобело
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Пържени гъби със сметана и лук
- Картоф
Коментари към Задушени картофи с бели гъби и боб