Задушени броколи с ориз в масло
Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз
2 чаени чаши вода или вода
1/2 килограм броколи (пресни или замразени)
1 глава лук
50 грама масло (по желание)
олио за пържене
сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност в подсолена вода или бульон.
През това време нарежете лука и го изпържете в олио до омекване.
След това прибавете към него броколите.
Ако използвате пресни броколи, предварително ги сварете.
Подправете зеленчуците на вкус и нека се задушават до готовност. Тогава смесете със сварения ориз и прибавете масло, ако желаете.
Вече може да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: recipe.org.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО СЕМЕНА ОТ БРОКОЛИ ЗА ПОКЪЛВАНЕ 100 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
БРОКОЛИ капсули * 60 SANCT BERNHARD
Безплатна доставка за България!ХАЯ ЛАБС ХРАНИТЕЛНО БАЗИРАНИ ЖЕНСКИ МУЛТИВИТАМИНИ таблетки * 60
СУИДИШ НУТРА УЛТРА+ МУЛТИВИТАМИН течна формула 500 мл
ПРОМОРУМИ ИЛИЕВА БИО МАСЛО СБОГОМ, СУХИ РЪЦЕ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Как да си направим кълнове от броколи в домашни условия
- Броколите могат да предпазят белите дробове от увреждане
- Сметанови броколи с гъби и пармезан
- Броколи в хрупкава панировка
- Салата от краставици с броколи, царевица и семена
- Гарнитура от броколи със зелен фасул и моркови
Коментари към Задушени броколи с ориз в масло