Желиран плодов десерт в динена кора
Необходими продукти:
- 1 диня
- 2 круши
- 2 ябълка
- 250 грама сливи
- 1 лимон
- пакетче желатин
- 1 чаена чаша портокалов сок (или от ананас)
- 100 грама захар
Начин на приготвяне:
Разрежете динята на две части, от които издълбайте месестата част. От половината отцедете сока, а останалото нарежете на едри кубчета.
Ако изрежете краищата на кората фигурално, ще се получи красив десерт.
Загрейте сока от половината диня и в него разтворете 1/2 от желатина и също толкова от захарта. Останалото количество е за портокаловия сок.
Сложете нарязаните ябълки, круши и парченца диня в "съда", налейте цитрусовата течност в едната "купа" от кората и поставете на студено, докато стегне.
След това подредете половинки сливи, които покрийте с червения сок с желатин.
Приберете десерта в хладилника. Трябва да се желира добре и тогава поднесете, нарязвайки интересния плод.
Добър апетит!
Източник: bistrofastfood.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЪВКИ ОРБИТ ДИНЯ драже WRIGLEYS
НИВЕА БАЛСАМ ЗА УСТНИ ДИНЯ
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА FRIDAY 100 мл
ЛАТИФОЛИА КОМПЛЕКТ ОЛИО ЗА ТЕН 100 мл + МЛЯКО ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ 100 мл
ЗАХАРЕН СКРАБ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО ДИНЯ, ПЪПЕШ И МЕД NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
ХРИСТИНА ОСВЕЖИТЕЛ ЗА УСТА С ПРОПОЛИС 50 мл ДИНЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Портокалово реване с грис
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадово руло с маслен крем
- 20 японски желирани десерти
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
- Халва от грис със стафиди и орехи
Коментари към Желиран плодов десерт в динена кора