Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Елда с гъби, кашкавал и сметана

Елда с гъби, кашкавал и сметана

Елда с гъби, кашкавал и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша елда
  • 300 грама гъби
  • 1 глава лук
  • 50 грама кашкавал
  • няколко супени лъжици заквасена сметана
  • копър
  • скилидка чесън


Начин на приготвяне:

Сварете гъбите, извадете от бульона, който запазете, и ги нарежете.

В гъбената течност сложете елдата да се вари. Когато е почти готова, добавете гъбите, лука (който може да запържите преди това леко) и ситно накълцания чесън. Оставете съда върху котлона до пълната готовност на елдата.

Когато свалите от огъня, добавете настъргания кашкавал, разбъркайте, той ще се разтопи и тогава сложете сметаната.

Нека всичко къкри около минута, за да се смесят вкусовете.

Прехвърлете кашата в чиния и поръсете с пресни зелени подправки по ваш избор и на вкус.

Добър апетит!

Източник: vegank.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиДиетиБотаникаЛюбопитно