Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Еклерова торта Наполеон

Еклерова торта Наполеон

Еклерова торта Наполеон - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама бутер тесто
  • 1 литър прясно мляко
  • 250 грама захар
  • 225 грама масло
  • 1 ампула ванилия
  • 3 жълтъка
  • 2 супени лъжици натурално нишесте

 

за еклерите

 

  • 300 милилитра вода
  • 60 грама масло
  • 6 яйца
  • 200 грама брашно
  • щипка сол
  • 100 грама пудра захар
  • 200 грама двуцветна кувертюра
  • 100 грама смлени лешници

 

Начин на приготвяне:

 

Размразете и разрежете тестото на четири части. Постелете тава с лист пергамент и сложете блатовете. Загрейте фурната на 220 градуса и ги изпечете до златисто. В тенджера налейте 700 милилитра от млякото и оставете да заври. Прибавете захарта, ванилията и маслото.

Останалото мляко смесете с нишестето и жълтъците, разбъркайте и след завиране налейте на тънка струйка. Бъркайте докато кремът се сгъсти. В поднос сложете блат, намажете с крем, покрийте с втори и завършете тортата с млечната смес. Оставете от нея и за пълнеж. В друг съд налейте водата, загрейте я и изчакайте да заври. Сложете маслото и прибавете брашното.

Бъркайте енергично докато се разтвори, дръпнете от котлона и прибавете яйцата едно по едно. След всяко яйце разбърквайте докато се смеси с продуктите. Добавете щипка сол, пудра захар и охладете тестото. С помощта на лъжичка оформете топчета от тестото, подредете ги в намазнена тава и изпечете за 25 минути при 180 градуса.

Охладете еклерите, напълнете кухненски пош с останалия крем и ги шприцовайте с пълнеж. Подредете върху тортата, разтопете шоколада и украсете с него и смлените ядки. Охладете, разрежете и поднесете!

Еклерова торта Наполеон

Да ви е сладко!

Снимки: kanelaylimon.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлНовини