Еклери със сирене и зелен лук
Необходими продукти:
100 грама масло
1 чаена чаша вода
1 чаена чаша брашно
5 яйца
За плънката:
1/2 килограм сирене/кашкавал (може и повече)
2 скилидки чесън
1 - 2 супени лъжици майонеза
връзка зелен лук
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете маслото с водата и поставете на котлона. Когато комбинацията кипне, добавете брашното и нека всичко се вари в продължение на 3 - 5 минути на слаб огън, разбърквайки.
Оставете сместа да изстине и добавете яйцата едно по едно, бъркайки до еднородност на консистенцията.
Застелете дъното на тава с хартия за печене, поръсете с брашно. Загребвайте от тестото с чаена лъжица, която предварително сте потопили в студена вода, оформете топчета в съда.
Изпечете във фурната при температура от 180 - 190 градуса в продължение на около 20 минути. След това намалете градусите до 100, включете функция "вентилатор" и оставете еклерите във фурната за още 5 минути.
Ред е на плънката. Направете я, смесвайки нарязания на ситно зелен лук с натрошеното сирене (или ситно настърган кашкавал), овкусете със сол и черен пипер, добавете намачканите скилидки чесън и майонезата.
Когато готовите еклери изстинат, разрежете хоризонтално през средата, но не докрай и напълнете с ароматната смес.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИНСЬОР ПЛОСЪК КОРЕМ таблетки * 60
ЕКВИЛИБРА РАСТИТЕЛЕН ВЪГЛЕН таблетки * 50
ТЕЧЕН ТОР ЗА ЗЕЛЕНИ РАСТЕНИЯ 250 мл
АЛКОФИТАЛ перорални капки, разтвор 50 мл
АВИА СИВО - ЗЕЛЕНА ХУМА НА БУЧКИ 250 гр.
ХЕРБАЛКАН ЗЕЛЕН ОВЕС тинктура 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Ползи и вреди на червения лук
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
Коментари към Еклери със сирене и зелен лук