Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Дробчета с картофи, гъби и чесън

Дробчета с картофи, гъби и чесън

Дробчета с картофи, гъби и чесън - изображение

Необходими продукти:

500 грама картофи
150 грама пилешки дробчета
150 грама печурки
100 грама заквасена сметана или майонеза
2 глави лук
1 морков
3 скилидки чесън
зелени и други подправки на вкус

 

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете картофите на едри парчета. Сложете ги в съд с подсолена вода и поставете върху котлона. Пет минути преди да бъдат напълно готови, свалете от огъня и отцедете течността.

Измийте дробчетата, нарежете и сварете.

Лука накълцайте, моркова настържете, гъбите нарежете на плочки. Задушете така подготвените продукти на слаб огън до готовност. След това прибавете майонезата, чесъна, картофите, дробчетата и подправете на вкус. Разбъркайте.

Нека всичко се задушава на бавен огън около 5-10 минути.

Поръсете готовото ястие с нарязан пресен магданоз и поднесете.

Добър апетит!

Снимка: subscribe.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти