Домашно топено сирене с гъби
Необходими продукти:
500 грама извара
2 яйца
2-3 супени лъжици високомаслена заквасена сметана
1 непълна (без връх) чаена лъжица сода
няколко стръка копър или магданоз
200 грама гъби
сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изсипете изварата (за предпочитане е да използвате домашна) в съда на блендер, прибавете яйцата, заквасената сметана, содата, сол на вкус. Разбийте всичко и прехвърлете сместа в подходящ съд, който поставете на водна баня и варете съдържанието му 15 минути, като разбърквате. Комбинацията трябва да се разтопи през това време и да се стане еднородна. Ако това не е така, може да използвате още веднъж
блендера, но не трябва да сте добавили гъбите.
Тях нарежете на парчета и изпържете до готовност в нагорещено олио. Подсолете малко и прибавете смлян черен пипер, ако желаете.
Когато сместа на котлона придобие необходимата консистенция, към нея прибавете нарязаните зелени подправки и изпържените гъби. Разбъркайте всичко. Изсипете в подходящ съд (може в стъклен буркан) и нека се охлади достатъчно, за да приберете в хладилника.
Ако обичате вкуса и аромата на чесъна, може да добавите няколко скилидки (намачкайте предварително).
Заквасената сметана може да замените със 70-100 грама висококачествено масло.
Намажете върху филия хляб или поднесете със спагети.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Питки с плънка от топено сирене, чесън и магданоз
- Топено сирене
- Домашно топено сирене с парченца бекон
- Твърдо топено сирене с козе мляко
- Топено сирене с гъби и лук
- Панирани топени сиренца с боровинково сладко
- Пастет от яйца и топено сирене с маслини и чесън
- Таралежчета от топено сирене и бадеми
- Пастет от топено сирене с моркови и лук
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш
Коментари към Домашно топено сирене с гъби