Домашно козе сирене с подправки
Необходими продукти:
4 литра прясно козе мляко
4 супени лъжици оцетна есенция 70%
1 чаена лъжица сол
подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджера, поставете на котлона и затоплете (не трябва да завира). Свалете от огъня и добавете 4 супени лъжици оцет (по 1 лъжица на всеки литър мляко). Разбъркайте леко и когато млякото се пресече, прецедете, изсипвайки го в чувалче от марля. След като суроватката се отцеди, сложете масата в подходяща купа, добавете 1 чаена лъжица сол и подправки по ваш избор и вкус. Разбъркайте и изсипете сиренето в марля (2 пласта). Увийте плътно и стегнато, завържете, притиснете с някаква тежест и приберете в хладилника за една нощ.
От 4 литра мляко се получават около 600 грама сирене.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Козето сирене – особено полезна храна
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Рецепти за сирене пане
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
Коментари към Домашно козе сирене с подправки