Домашни мюсли с мед, канела и джинджифил
Необходими продукти:
300 грама овесени ядки
200 грама бадеми
50 грама захар
6 супени лъжици течен мед
250 грама стафиди
2 чаени лъжици канела
1 чаена лъжица настърган сух джинджифил
2 супени лъжици растително олио
1 супена лъжица краве масло
1 чаена лъжица сол
100 грама обелени слънчогледови семена - по желание
80 грама сусам - по желание
1 ябълка - по желание
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 170 градуса.
Смесете овесените ядки, бадемите, захарта, канелата и джинджифила (сложете и семената, ако ще използвате такива). Добавете меда, олиото и разбъркайте всичко с дървена лъжица. След това прибавете стафидите и отново разбъркайте. Застелете дъното на тава с хартия за печене, подмажете с масло и разпределете равномерно получената смес в така подготвения съд.
Поставете във фурната за 40 минути, като следите за готовността - мюслите трябва да се изсушат. Необходимо е да разбърквате периодично. Накрая подсолете и оставете да се охладят.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- От мюсли и извара също се пълнее
- Ядкова гранола със семена
- ЗАЩО ДА ЯДЕМ МЮСЛИ?
- Пълнозърнест хляб с мюсли и семена
- Плодов десерт с йогурт и мюсли
- Шоколадов десерт със сметанов пълнеж и мюсли
- Бананово смути с боровинки и мюсли
- Мюсли с кокос, нахут и розмарин
- Печени ябълки с мюсли и мед
- Домашно мюсли с мед и ядки
Коментари към Домашни мюсли с мед, канела и джинджифил