Домашна Нутела с кокосово масло
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши сурови лешници
- 1 1/2-2 супени лъжици кокосово масло
- 1/2 чаена чаша кокосова захар
- 1 1/2 супени лъжици какао
- 1/2 чаена лъжичка еспресо
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- кокосови стърготини за поръсване /по желание/
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 150 градуса и печете лешниците за около 15 минути. Наблюдавайте ги внимателно, за да не прегорят.
- Поставете ядките в чиста влажна кърпа и оформете вързопче. Започнете леко да ги триете, за да опадат люспите.
- Смелете ядките в блендер за не по-малко от 9-10 минути.
- Добавете кокосовото масло и отново разбийте, до получаването на гладка хомогенна смес.
- Прибавете останалите съставки и отново включете блендера за 5-10 минути.
- Изсипете сместа в херметически затворен съд и я съхранявайте в хладилник, докато се охлади и сгъсти.
- Преди да сервирате нутелата, я оставете да постои на стайна температура.
- Поднесете в чаша, поръсена с лешници и кокосови стърготини.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
КРЕМ ЛЕШНИК И КАКАО 160 г ЗДРАВНИЦА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Лешник - ползи и вреди
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Какао на прах – ползи за здравето и противопоказания
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Кокосови сладки от три продукта
- Лешниково мляко – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Домашна Нутела с кокосово масло