Десерт от желирано шампанско
Необходими продукти:
450 милилитра шампанско или пенливо вино
1 супена лъжица захар
5 чаени лъжици желатин на прах
Начин на приготвяне:
Налейте 200 милилитра от шампанското в малка тенджерка, прибавете лъжица захар, желатина и сложете на водна баня, докато желатинът се разтвори напълно.
Когато свалите от котлона, добавете останалото шампанско и разбъркайте. Прехвърлете течността във форма за печене и приберете в хладилника за минимум 2 часа.
За да извадите готовото желе от съда, потопете го в топла вода и отделете съдържанието от стените с помощта на нож. След това внимателно обърнете формата, а желето нарежете на малки кубчета.
Поръсете с кристалчета захар и вече може да поднесете желираното шампанско.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Портокалово реване с грис
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадово руло с маслен крем
- 20 японски желирани десерти
- Алое, Алое вера, Сабур, Сара сабур
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
Коментари към Десерт от желирано шампанско