Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Гъбени питки

Гъбени питки

Гъбени питки - изображение

Необходими продукти:


за тестото


  • 1 килограм брашно, пресято предварително
  • 350 милилитра топло прясно мляко
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 2 чаени лъжици сол
  • 1/2 чаена чаша олио
  • 42 грама мая
  • 3 разбити яйца

 

за плънката

 

  • 200 грама пресни печурки
  • 1 наситнена глава лук
  • 1 супена лъжица соев сос
  • сок от половин лимон
  • сол, черен пипер
  • масло около 20 грама


Начин на приготвяне:


Брашното сложете в дълбока купа и направете кладенче в средата, в което налейте яйцата и олиото. Разтворете маята в прясното мляко, прибавете солта, захарта и налейте сместа. Направете тесто и го оставете да втаса.

Разделете го на равни топчици и ги разточете. Загрейте малко мазнина в тиган, нарежете гъбите, лука и ги запържете. Подправете със соев сос, лимонов сок, сол и черен пипер на вкус. Гответе докато течните съставки се редуцират.

питки с гъби

Охладете плънката и я разпределете върху разточените кори. Завийте всяка във формата на топка и подредете в застлана с лист пергамент тава.

питки с гъби

Намажете питките с масло и запечете в загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути. След готовност завийте с влажна кърпа, охладете и поднесете. Разчупете и с удоволствие си хапнете.

Да ви е вкусно!

Източник: www.katherinemartinelli.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайл