Гъбена салата с калмари, кисели краставички и майонеза
Необходими продукти:
- 300 грама калмари
- 200 грама пресни гъби (печурки)
- 2-3 супени лъжици сок от лимон
- 1-2 кисели краставички
- 3 яйца, сварени твърдо
- 2 глави лук
- 50 милилитра рафинирано олио
- майонеза на вкус
- подправки: пресни зелени, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измитите печурки почистете и нарежете на парчета или на плочки, които изпържете до готовност в нагорещената мазнина (подправете ги). Извадете в чиния, а в същия тиган изпържете накълцания лук, докато омекне.
Сложете калмарите във вряща вода за около 3 минути, след това ги охладете и нарежете на тънки сламки.
Сварените яйца и краставички нарежете на неголеми кубчета, зелените подправки накълцайте.
Накрая смесете продуктите в подходящ съд, овкусете с майонезата, лимоновия сок, разбъркайте и поднесете салатата.
Добър апетит!
Източник: ok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Задушени калмари с магданоз и чесън
- Яхния с картофи и калмари
- Салата от калмари с авокадо, крутони и кашкавал
- Мариновани гриловани калмари
- Калмари с топено сирене и чесън
- Пържени калмари в сметана с ориз
- Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки
- Пълнени калмари с гъби и ориз на фурна
- Пълнени калмари със спанак и ориз
Коментари към Гъбена салата с калмари, кисели краставички и майонеза