Гъбена крем супа с шунка и чесън
Необходими продукти:
500 грама гъби
1 глава лук
2 картофа
150 грама шунка
2 скилидки чесън
1 литър месен бульон (или пилешки)
1 чаена чаша високомаслена готварска сметана
3 супени лъжици олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги разрежете на 4 части. Измийте гъбите под студена вода и също разрежете на равни части. Обелете лука, нарежете го на ситно и изпържете в нагорещено олио до златисто.
Сложете бульона да заври и прибавете в него готовия лук и нарязаните картофи. Нека всичко се вари в продължение на 15 минути. След това изсипете и гъбите, 5 минути по-късно свалете съда от огъня.
Тогава добавете чесъна, шунката и смелете всичко с помощта на блендер.
Щом получите кремообразна консистенция, сложете сметаната в супата, овкусете със сол и черен пипер.
Добър апетит!
Коментари към Гъбена крем супа с шунка и чесън