Грис каша с ябълки и канела
Необходими продукти:
600 милилитра прясно мляко
60 - 100 грама грис
60 - 100 грама захар
1 ябълка
30 - 50 грама масло
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете захарта и гриса (така ще сварите кашата, без да се образуват бучки), сложете млякото на котлона да заври. Когато това стане, намалете огъня и бъркайки непрекъснато, изсипете сухата смес, добавете и маслото. Нека всичко се вари в продължение на 2 - 3 минути като не спирате да бъркате.
Обелете ябълката, отстранете сърцевината със семената, настържете плода на ситно и го добавете към кашата (през цялото време трябва да се бърка). Нека тя се вари още минута, след което свалете съда от котлона и бъркайте още 1 - 2 минути. Преди да поднесете, поръсете с канела на вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С ЯБЪЛКИ И КРУШИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПРАСКОВИ С ГРИС 190 г
МЛЕЧНА БИО КАША С ПШЕНИЧЕН ГРИС 6+ месеца 200 г
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ЦАРЕВИЦА И МОРКОВ от 4 месец 175 гр.
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С 3 ВИДА ЗЪРНА, ЯБЪЛКА И КРУША от 6 месец 200 гр.
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С ПЛОДОВЕ от 6 месец 200 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Диета с ябълки за 7 дни
- Отслабване с мед и канела
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Софт храни
- Полезни свойства на канелата
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Грис каша с ябълки и канела